VINYLCOVER

Vi har hatt i oppgave å lage eit vinyl cover til ein oppdikta artist eller eit band. Vi måtte tenke på at budskapet skulle komme frem i designe. Vi måtte og bruke noen trende i designe våres som passet til 2018.Link til trender for 2018

Jeg fant noen bilder på nette som jeg vurderte å bruke i designe mitt

Skjermbilde 2017-12-14 kl. 15.31.05

Først endte eg opp med noe lignende bilde i midten, det bilde med ei jente som har ein tegnet foss rundt seg. Jeg hadde laget ein plan og var klar til å begynne

Skjermbilde 2017-12-14 kl. 15.49.56

Etter å ha prøvd ut ideen synes eg ikkje den passa heilt til trendene 2018 og ble ikkje heilt fornøyd. Måtte tenke ut eit nytt design og ein ny ide for å klare å presse inn ein trend.

Når eg begynte å planlegge det nye designe måtte eg tenke litt mer på 2018 og KEBB. Vi bruker KEBB når vi laget eit design for å få designe til å se mer ferdig ut (heilhetlig).

Ide og planleggingen min + inspirasjonsbilde.

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 08.54.03

Albumet eg endte opp med følte eg var mer likt eit som kan ha trender fra 2018. Jeg valgte ein type “glitch” effekt.

For å få til den effekten brukte eg både illutrator og photoshop.


Forside:

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 09.23.24

Etterpå lagret eg det i PNG for å få gjennomsiktig bakgrunn og la bilde nr. 6 oppå hverandre slik at linjene dekte det hvite inni personen.

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 09.27.30

La til navnet på albumet og artisten etter på.

På Album navnet brukte eg to farger og lagde det som om til glitcheffekt liggnenede. Jeg kombinerte fargen blå og rød. Fonten eg brukte fant eg på dafont.com. Artistnavnet er skrevet med ein litt mer modernistisk som og er fra Dafont.com. Link til skriftene under.

Link til fonten jeg brukte på Artistnavn 

Link til fonten jeg brukte. 

  • Blå: For å få frem modernisme og psykisk styrke.
  • Rød: for å få frem Temperament, liv og overlevelse.

Camuflage (1)


Bakside:

Eg gjor ein liten vri på glitcheffekten. Er fremdeles innenfor den teknologiske glitcheffekten. Tok eit bilde av personene bakfra la på ein Wind effekt.

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 09.53.55

Bilde nr 6 er det ferdig redigerte bilde som er brukt på baksiden av albumet mitt.

På baksiden har eg lagt til albumet sitt navn. Sangene eg og lagt til, jeg har selv funnet på navene på sangene. Jeg lagde titlene på sangene i forhold til hvilket album det er og hva jeg vil få fram i budskapet mitt.

Barecode og utgiveren av albumet er også lagt til. Den lille skriften nede i hjørne står det hvem som har gitt ut og at de har fått bekreftelse.

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 11.15.52

Barcoden er laga sjøl, det er og Skeie Enterntainment logoen som skal vise hvem som har gitt ut plata. Laget i Illustrator.

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 10.12.46            Skjermbilde 2017-12-15 kl. 10.12.32


Ferdig produkt:

KEBB i mitt design:

  • Kontrast: brukes i albumes navn, kontrast mellom den blå og røde fargen. Det er og  kontrast mellom heile albumet og albumets navn. Det er ingen farger utenom på navnet.
  • Enhet: Forsiden og baksiden passer sammen og viser ikkje to ulike budskap.
  • Balanse: Deler man forsiden i to vil sidene være like på begge sider. På baksiden har ef brukt balansen med å få blikke til å treffe litt i midten, siden bilde er til høgre og teksten er til venstre.
  • Bevegelse: Det er bevegelse i albumtitelen med at skiften skifter størelse. Det er og bevegelse i både bilde ofran og bak. Foran er det streker/linjer som gjør bevegelsen og baksiden er det filtere Wind i bilde som gir bevegelse.

Jeg har lagt både framside og baksiden av albumet i ein mock-up fil:


Skjermbilde 2017-12-14 kl. 17.20.20 Skjermbilde 2017-12-15 kl. 11.18.01

 


Budskap: 

Budskapet med designe mitt er å få frem ein deep følelse. Jeg har laget bilde på fremsiden om til at persoene eg gjemt litt i linjene dette for å vise at hu “kamuflerer” seg med stripene. på baksiden har jeg gjort at personen blir litt dratt og forsvinner litt inn i d hakkete bilde, det er også litt utydligt og blureete. Personene gjemmer seg og trekker seg tilbake. Budskapet mitt kommer og frem i skrifta på sangene. Jeg har valgt ulike typer skrifter fordi personen kamuflere seg mellom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s